Hoe kan ChatGPT jou helpen?

Klaar voor de Toekomst?

ChaTGPT zal steeds meer impact gaan hebben in het bedrijfsleven. Het werk kan veel sneller worden uitgevoerd. Het is niet ondenkbaar dat banen zullen vervallen. Denk hierbij aan het werk van tekstschrijvers, vertalers en klantenservicemedewerkers. Bedrijven kunnen veel productiever worden. Klanten zullen veel beter bediend kunnen worden. Door als bedrijf, ondernemer of werknemer slim om te gaan met ChatGPT zal je duidelijk concurrentievoordeel hebben. Op deze site komen vele toepassingsmogelijkheden aan bod rond AI en ChatGPT.

ChatGPT in de online Marketing

Met ruim 25 jaar ervaring in online marketing ben ik goed in staat de meerwaarde van de ChatGPT dat vakgebied te duiden. Ben continu bezig om slimme(re) prompts te verzinnen die jou en mij in staat stellen slimmer te werken. Dit doe ik onder andere voor SEA, SEO, CRO, social media en meer.

ChatGPT in de zorg

ChatGPT kan in de zorgsector worden ingezet om de administratieve last van zorgverleners te verlichten door het automatiseren van data-invoer en het beantwoorden van veelgestelde vragen. Het kan ook fungeren als een virtuele assistent die patiënten helpt bij zelfzorgtaken en het volgen van hun behandelplannen. Bovendien kan ChatGPT worden gebruikt als hulpmiddel bij het verstrekken van gezondheidseducatie en -informatie aan patiënten op een toegankelijke, laagdrempelige manier.

ChatGPT voor de maakwerk industrie

ChatGPT kan worden ingezet in de maakindustrie om automatisch klantenservicevragen te beantwoorden, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de klanttevredenheid wordt verbeterd. Daarnaast kan het worden gebruikt voor het analyseren en optimaliseren van productieprocessen door middel van het interpreteren van tekstuele data, zoals onderhoudsrapporten of machine logs. Tot slot kan ChatGPT medewerkers helpen bij het opstellen van technische documentatie, procedures en beleidsregels, door complexe technische taal om te zetten naar begrijpelijke tekst.

ChatGPT in recruitment

Voor het scannen van CV’s, het matchen van kandidaten, communicatie met sollicitanten, het opstellen van vacatures en nog veel meer is ChatGPT uitermate geschikt. We tonen je enkele prompts die jou kunnen helpen in je werk.

Veelgestelde Vragen Over ChatGPT Prompts

Een ChatGPT-prompt is de instructie of vraag die een gebruiker invoert om een gesprek of reactie van de ChatGPT te initiëren.

Dit hangt af van wat u van de ChatGPT wilt ontvangen. Als u een specifiek en gedetailleerd antwoord wilt, moet uw prompt ook specifiek zijn. Als u echter een algemeen antwoord wilt, kunt u een algemene prompt gebruiken.

ChatGPT is ontworpen om te proberen op elke prompt te reageren, maar het kan beperkt zijn door zijn training en kennis. Het model is getraind op een grote hoeveelheid data tot en met september 2021, dus het kan geen kennis hebben over gebeurtenissen of informatie na deze datum.

Ja, ChatGPT heeft veiligheidsmaatregelen om niet te reageren op prompts die schadelijk, onethisch of illegaal kunnen zijn. Het zal ook niet reageren op vragen die aanzetten tot haat, geweld of discriminatie.

Ja, ChatGPT is getraind op meertalige data en kan dus in staat zijn om prompts in verschillende talen te begrijpen en te beantwoorden.

Ja, de formulering van uw prompts kan de reacties van ChatGPT beïnvloeden. Door specifieke instructies of begeleiding in uw prompt te geven, kunt u de uitvoer van ChatGPT enigszins sturen.

Technisch gezien kan een prompt zo lang zijn als u wilt, maar er zijn beperkingen aan de maximale lengte van de gecombineerde prompt en het antwoord, vanwege het maximale tokenlimiet van het model.